Politie pakt fietsendief (48) uit Naarden op

NAARDEN De politie heeft donderdagavond na een korte achtervolging op de Van der Helstlaan een 48-jarige Naarder aangehouden in verband met meerdere fietsendiefstallen in de omgeving Gooise Meren.

De afgelopen tijd werden er in Gooise Meren veel fietsen gestolen. Deze stijging was zo opvallend dat er vanuit de politie een actie is opgezet om deze criminaliteit terug te dringen. In dit onderzoek kwam een verdachte naar voren die mogelijk achter de fietsendiefstallen zou zitten. Op donderdagavond werd deze persoon gesignaleerd in Naarden. Omdat er toestemming was voor een aanhouding buiten heterdaad, kon er direct worden gehandeld.


Nieuwe topman bij 'Comenius'

NAARDEN Het bestuur van het Comenius Museum heeft dr. John Exalto (1977) benoemd tot nieuwe directeur. Sinds december 2018 maakt Exalto deel uit van het bestuur.

Hij was onder meer inhoudelijk betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe permanente expositie Mundus Comenii en de komende wisseltentoonstelling Reformpedagogiek op de schouders van Comenius. Samen met internationale partners bereidt hij een internationaal congres over Comenius en de pansofie voor. "Leiding geven aan het Comenius Museum zie ik als een prachtige uitdaging, zowel op inhoudelijk als op organisatorisch gebied. Er is een enthousiast team aan het werk, en er wachten veel nieuwe plannen op realisering. Ik lever graag mijn bijdrage om Comenius als erflater van de Europese cultuur blijvend onder de aandacht te brengen", aldus de universitair docent historische pedagogiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is gepromoveerd historicus en expert in de geschiedenis van religie en educatie.
Het Comenius Museum meent in hem een veelbelovende opvolger te hebben gevonden van drs. Hans van der Linde, die helaas na een jaar ziekte in april dit jaar overleed.


Digitaal kijkje

NAARDEN Het Vogelhospitaal Naarden laat zondag 28 juni om 14.00 uur een unieke video in première gaan. Het komt in plaats van de open dag die door het coronavirus niet kan doorgaan. Check www.vogelasiel.nl.