Mooi Ter Gouw: 'Pittige uitdaging'

NAARDEN Na de eerste schok van het volbouwen van 'hun' speelveld te hebben overleefd, hebben de bewoners van de Jan ter Gouwweg zich verenigd in de bewonersgroep Mooi Ter Gouw. Het wachten is op een uitnodiging van de gemeente Gooise Meren om samen het traject te bewandelen.

"We zijn klaar voor burgerparticipatie met de gemeente Gooise Meren. Wij gaan de belangen van de bewoners vertegenwoordigen, maar hebben een pittige uitdaging in het vooruitzicht", laat woordvoerder Peter Schroder weten. "De gemeente wil het terrein volbouwen en geen speelterrein voor onze kinderen en de bewoners willen behoud en verbetering van het speelterrein voor hun kinderen en geen bebouwing. Een constructieve samenwerking en zorgvuldige werkwijze is daarom een vereiste."
Ook Paul Doorenbosch, voorzitter van buurtplatform RemCom (Rembrandtpark-Componistenkwartier) is blij dat de gemeente de participatiehandschoen uiteindelijk heeft opgepakt en deze niet - zoals bij de BOR-gronden - bij de projectontwikkelaar heeft laten liggen. "De mensen in die wijk zitten met een enorme kater. Ik ben blij dat dat rondom Jan Tergouw nu anders wordt. Mijn grootste hoop is een écht inhoudelijke dialoog. En alles in harmonie: hard op inhoud en zorgvuldig in relatie."
Wethouder Jorrit Eijbersen gaat donderdag bij Mooi Ter Gouw langs 'om de klokken gelijk te zetten'.