De buurt kan niet zonder het speelveld.
De buurt kan niet zonder het speelveld. Foto: © Bob Awick

Onrust over Jan Tergouw-bebouwing

NAARDEN Bewoners van de Jan ter Gouwweg zijn zich rot geschrokken. Als een duveltje uit een doosje lijkt er ineens sprake te zijn van het ontwikkelen van 36 woningen op het speelveldje aan de Jan ter Gouwweg. Er is grote onrust ontstaan en de buurt heeft een spandoek opgehangen.

Een van de bewoners noemt de plannen van de gemeente Gooise Meren en de projectontwikkeling 'onduidelijk'. Ook spreekt hij van 'dubieuze besluitvorming' en is er al helemaal geen sprake van burgerparticipatie. "Het speelveld kent een groot sociaal karakter voor de buurt omdat jeugd van diverse leeftijden hier kan spelen en samenkomen. Tevens is er in de wijk (na start ontwikkeling Stork-gronden) geen ander speelterrein beschikbaar. De zorg zit tevens in de gewenste hoeveelheid van 36 woningen. Dit aantal oefent een enorme druk op de wijk en het toenemende verkeer." Vanavond stellen het Goois Democratisch Platform (GDP) en de VVD hierover vragen aan wethouder Jorrit Eijbersen.
De wethouder laat weten dat de grond, waar voorheen een fabriekje stond, al in 2005 een woonbestemming heeft gekregen. "Het plan is destijds veel besproken en is ordentelijk vastgesteld. Ik kan me best voorstellen dat de omwonenden dit niet meer scherp voor zich hebben. Ik snap dat ze geschrokken zijn." Het bestemmingsplan is een vaststaand gegeven; wel mogen de omwonenden hun mening geven over onder andere het groen en de nieuwe speelgelegenheid.