Snelle betaling van facturen door gemeente

Vervolg van voorpagina

Ook vindt gedurende een kwartaal geen inning van reclamebelasting onder ondernemers plaats (de opbrengst werd ingezet bij het organiseren van evenementen), betaalt de gemeente binnen twee dagen de facturen van ondernemers en vindt er een snellere uitbetaling plaats van subsidies aan grote culturele instellingen en een coulantere beoordeling van het nakomen van de met hen gemaakte prestatieafspraken.
Het college doet bovendien een dringend beroep op vastgoedeigenaren om in navolging van de gemeente coulant te zijn tegenover ondernemers die panden huren. Al eerder riep het college de inwoners op om lokale ondernemers te blijven steunen.


Dagjesmensen en 'slapers'

Verder heeft de ChristenUnie geconstateerd dat het voormalige golfterrein gebruikt wordt door dagjesmensen (wandelaars) die met de auto komen. "De grote parkeerplaats is regelmatig goed gevuld en er staan geparkeerde auto’s langs de doorgaande IJsselmeerweg. Tevens wordt deze parkeerplaats ook gebruikt voor overnachting in campers en auto's", gaat Kamphuis verder.

Hij wil van de collegeleden weten of zij bewust zijn van de ontstane situatie in en rond het recreatieterrein het Naarderbos, en of zij op basis van verstoring van de openbare orde maatregelen kunnen en willen nemen. Ook vraagt de ChristenUnie of zij genegen zijn om de (grote) parkeerplaats af te sluiten en een parkeerverbod uit te vaardigen op de IJsselmeerweg en/of zij de huidige eigenaar opdracht willen geven of hem hiertoe wil vermanen om de rotzooi op het terrein te verwijderen.


Geen fysiek feest voor BFC

BUSSUM Ondanks dat de jeugd inmiddels weer mag voetballen is het met de huidige coronamaatregelen niet mogelijk om het BFC-lustrumfeest, dat gepland stond op zaterdag 9 mei, door te laten gaan.

Om toch het 100-jarig bestaan van de Bussumse Football Club aan de Meerweg te kunnen vieren, zijn er filmpjes opgenomen. Die staan op de website bussumsnieuws.nl.