Mooi Naarden: stel BOR-dossier uit

NAARDEN De politiek gaat weer vergaderen en vanavond (6 mei) wordt ook het gevoelige dossier rond de BOR-gronden besproken. Bewonersvereniging Mooi Naarden vindt deze digitale bespreking maar niks en heeft veel liever een face-to-facegesprek ná de coronacrisis.

"Wij vragen ons af waarom dit gesprek geen uitstel duldt totdat de coronacrisis is geluwd", laat woordvoerster Simone Bergman weten. Mooi Naarden vreest dat een digitaal gesprek niet die open uitwisseling oplevert die op dit moment noodzakelijk is. "Er liggen nog te veel fundamentele kwesties op tafel die onvoldoende zijn doorgewerkt." Ook is Mooi Naarden het niet eens met de beperking ten aanzien van inspreektijd en aantal sprekers. "Wij begrijpen dat de coronacrisis noopt tot andere oplossingen, maar wij vragen ons af of het BOR-dossier, dat voor een beslissend moment staat, zich hiervoor leent. Het college wil door naar de ontwikkeling van een stedenbouwkundig plan, terwijl er bij de gemeenteraadsleden en ook bij de burgers tal van vragen, problemen en kritiek zijn met betrekking tot het voorliggende Stedenbouwkundige Programma van Eisen", aldus Bergman.
Het BOR-plan gaat over de bouw van 440 woningen en appartementen op de weilanden tussen het Componistenkwartier en de snelweg A1. Mooi Naarden gaat onder protest het gesprek aan, mét handhaving van eerder aangedragen bezwaren. "Want we zijn hiermee bepaald ongelukkig", besluit Bergman.