Tijn van Bommel (midden onderin) pakte de winst.
Tijn van Bommel (midden onderin) pakte de winst. Foto: Hilde Mulder

Feestcafé de Boemel 'Upside Down' tijdens DJ Contest: jonge dj's strijden om winst voor het zittend publiek

BUSSUM In FeestcafƩ de Boemel gingen afgelopen zaterdag jonge, talentvolle dj's de strijd met elkaar aan tijdens de zelf georganiseerde dj-contest van Thijmen Bakker uit Muiden. Bij de finale van dj-wedstrijd 'The Tent Upside Down' mixten de deelnemers live hun muziek voor het aanwezige publiek.

Thijmen trapte de muzikale middag af met een live mix voor de finalisten en hun fans, die op vaste plekken binnen en op het terras zaten om hun favoriet aan te moedigen. De finalisten hadden elk 15 minuten de tijd om live een eigen mix laten horen met daarin drie verschillende muziekcategorieƫn. "Dat ging van Dance tot Carnaval, Hardstyle tot Top 50 muziek", vertelt Hilde Mulder van Stichting STAD Gooi achteraf. "Iedereen had echt zijn eigen stijl en de een was net iets beter dan de andere. Toch lag het dicht bij elkaar."

Met hier en daar een klein foutje tijdens het mixen van de muziek, wist elke dj zichzelf wel te herpakken. Het publiek kon niet dansen, waardoor het voor de dj's soms best lastig om de zittende luisteraars enthousiast te krijgen. Ze moesten op het zittend publiek inspelen om de handen in de lucht te krijgen.
De jury, bestaande uit Thijmen en de bekende DJ's Virato en Melolife, riepen uiteindelijk DJ Ti-Bo (Tijn van Bommel uit Roosendaal) uit tot de winnaar. De keuze was moeilijk, want de drie favorieten van de jury lagen dicht bij elkaar. "Thijmen had echt de dag van zijn leven en vond het hartstikke leuk", vertelt Hilde. "Ze hebben veel van elkaar geleerd, wanneer ze tussendoor en bij het juryoverleg samen muziek gingen draaien." Thijmen ziet een vervolg wel zitten. Hilde: "Hij heeft het nu al over een volgende editie, dus er komt nog een 2.0 versie vermoed ik."