Hockeyinternational Laurien Leurink deelt handtekeningen uit.
Hockeyinternational Laurien Leurink deelt handtekeningen uit. Foto's: Bastiaan Aalbersberg

Hockeyclub Muiden start met 85 leden

Vrijwilligers zijn twee jaar beziggeweest met het oprichten van Hockeyclub Muiden. Zaterdag was de officiƫle seizoensstart.

MUIDEN De competitie bij de nieuwbakken hockeyvereniging Muiden is zaterdag gestart. Wethouders Alexander Luijten en Jorrit Eijbersen verrichtten de officiƫle opening. Eijbersen knipte een lintje door en Luijten sloeg met een gouden hockeystick een gouden bal weg. Het kind dat als eerste de gouden bal in handen kreeg ontving een prijsje.

Verder was er een clinic met international Laurien Leurink en oud-zaalhockey international Robbert van Peppel. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag. "Het was een gezellige drukte ondanks de anderhalve meter-samenleving", meldt de organisatie. Ook hockeyvoorzitter Ralph van Oss is een tevreden mens. "Er kwam een hele goede energie vrij", vertelt hij. De voetbal en tafeltennis, die samen al de omnivereniging vormden, waren zaterdag ook goed vertegenwoordigd. "Door het toevoegen van de hockeytak krijgt heel SC Muiden een boost. Als club tellen we nu bijna 350 leden", meldt hij trots. "We zijn ons - als hockey - bewust dat we ons bij een bestaande vereniging aansluiten, maar afgelopen zaterdag zag je al een superleuke interactie ontstaan." De sporttakken nemen daarbij een voorbeeld van de combi-vereniging Kampong in Utrecht, waar voetbal en hockey al jaren hand-in-hand gaan. "We hebben ook ouders waarvan de zoon voetbalt en de dochter nu hockeyt." De nieuwste sporttak telt nu 85 leden, voornamelijk uit de wijk De Krijgsman. "We hebben zeven teams en daarbij nog de groep met de jongste jeugd (Funkeys, 4-6 jaar) die alleen trainen. Daarnaast zijn er meerdere F- en E-teams en een meisjes D1-team." Van Oss hoopt volgend seizoen ook een seniorenteam te kunnen presenteren. Dat is nu niet gelukt, omdat minder dan tien senioren zich hebben aangemeld. Toch verwacht hij op korte termijn meer inschrijvingen. "Daarom starten we binnenkort wel met trainingsavonden." SC Muiden biedt de jeugd ook een combi-lidmaatschap (voetbal/hockey) aan.

Wethouder Eijbersen knipt het lint door.
Met een gouden hockeystick slaat Luijten de gouden bal het veld in.