Eddy Willems spreekt een woord van dank uit aan de Cubs van Rugby Club 't Gooi voor hun donatie aan de club.
Eddy Willems spreekt een woord van dank uit aan de Cubs van Rugby Club 't Gooi voor hun donatie aan de club. Foto: Petra de Lint

Jeugdrugbyers doneren aan Club van 100

NAARDEN De Cubs (13/14-jarigen) van Rugby Club 't Gooi hebben afgelopen zondag de opbrengst van hun sponsorloop - 6.773 euro - gedoneerd aan de Club van 100. De sponsorloop was oorspronkelijk bedoeld om geld in te zamelen voor een sportieve reis naar Edinburgh, maar die kan - vanwege het coronavirus - niet doorgaan.

Eddy Willems, voorzitter van de Club van 100, nam de cheque dankbaar in ontvangst. De Club van 100 ondersteunt jaarlijks de trips van jeugdteams financieel en door deze donatie kunnen toekomstige jeugdactiviteiten van Rugby Club 't Gooi gedeeltelijk worden betaald. Willems bedankte de jongens voor hun inzet en voor het door hen in de Club van 100 gestelde vertrouwen. "Als Club van 100 staan wij voor financiële ondersteuning van belangrijke clubactiviteiten. Wij zullen op gepaste manier en binnen de gemaakte afspraken dit geld voor de jeugd beheren", zei hij.
Clubvoorzitter Erik Bosman: "De afgelopen maanden waren zeer teleurstellend voor de club in het algemeen en voor jullie in het bijzonder. Het is geweldig om te zien hoe jullie met deze tegenslag zijn omgegaan en op deze manier er iets positiefs van hebben gemaakt waarvan jullie en andere jeugdleden in de aankomende jaren veel plezier gaan hebben. Dit is echt een mooie illustratie van de familieclub die we graag willen zijn: met elkaar en voor elkaar dingen aanpakken, ook als het even anders loopt dan we hadden gedacht en gehoopt."
Naar verwachting start de rugbycompetitie op 3 oktober weer. In de jeugd komt de club met twee teams in iedere leeftijdscategorie uit, waarmee het succesvolle jeugdbeleid verder kan worden voortgezet: ruimte bieden voor ontwikkeling aan jonge spelers van ieder niveau.


Bewegen
voor ouderen
in de Palmpit

BUSSUM In samenwerking met de sportcoach van Gooise Meren is de Palmpit weer gestart met bewegen voor ouderen. Daarna kunnen de deelnemers gezamenlijk een kopje koffie drinken.

Daarnaast is de organisatie op zoek naar enthousiaste mensen die het leuk vinden om iets te betekenen voor de Palmpit, als gastvrouw/-heer of bijvoorbeeld met het organiseren van activiteiten. Geïnteresseerd? Bel met Ronald Smout, 06-30075418.