Hoorstudio Gooise Meren is nu ook dealer van Philips.
Hoorstudio Gooise Meren is nu ook dealer van Philips. Foto: © Bob Awick

'Wij kunnen alle gehoorproblemen oplossen'

Een prachtige zaak aan De Clinge 2 die ontzettend goed loopt. Niet alleen de klanten zijn lovend over Harrold Binnekamp en zijn team, ook Philips heeft alle vertrouwen in deze betrokken ondernemer.

Hoorstudio Gooise Meren krijgt alle waardering van haar klanten, maar ook vanuit de branche. Zo heeft eigenaar Harrold Binnekamp nu met alle zorgverzekeraars contracten en daarmee wordt de aanschaf van een hoortoestel nóg interessanter voor zijn klanten. Binnekamp heeft nog meer goed nieuws: Philips heeft zijn zaak uitgekozen als één van de 60 landelijke dealers.

Binnekamp vertelt dat hij trots is dat hij het vertrouwen geniet van deze elektronicagigant. "Het is ontzettend leuk dat wij een exclusief contract hebben. Philips heeft recent aangekondigd dat ze zich meer gaan inzetten op medische apparatuur en daar vallen uiteraard hoortoestellen onder. Ik verwacht dat ze op dit gebied een hele grote speler gaan worden", voorspelt Binnekamp.

Philips heeft volgens hem veel expertise in huis en levert dan ook hoortoestellen met alle technieken aan boord. "Er zitten ook allerlei features op zoals de bediening van het toestel via je mobiele telefoon, het direct aansluiten van het geluid van de tv op je oor of de mogelijkheid voor een koppeling met bluetooth. Dan kun je de stem van je navigatiesysteem direct op je toestel zetten. Dan loop je bijvoorbeeld door een vreemde stad en hoor je de juiste route in je oor."

Omdat Binnekamp als geen ander weet hoe het is wanneer je slechthorend bent, probeert hij zijn klanten echt verder te helpen. "Voor mij staat het oplossen van een gehoorprobleem voor de klant altijd op nummer 1. Ik ben daarbij nooit beperkt in tijd of middelen. Ik lever alles en zoek gewoon door totdat we de juiste oplossing voor de klant gevonden hebben."

Dat betekent dat hij alle tijd neemt voor een goede intake en een audiometrie. Nadat de mogelijkheden besproken zijn, krijgt de klant een hoortoestel twee maanden op proef. "En we proberen altijd twee soorten hoortoestellen uit, dan kun je eigenlijk pas een goede keus maken. Ik vind echt dat alle gehoorproblemen met het juiste toestel op te lossen zijn. Gehoorverlies hoeft in mijn ogen geen beperking te zijn. Het kost alleen even tijd en aandacht om dé oplossing te vinden."

"Ik wil dat slechthorenden er weer bij horen. Ook als ze bij een etentje in de drukte zitten en hun toestel het misschien niet 100 procent bij kan houden. Dan heb je soms behoefte aan een toestel met iets meer techniek; met een betere scheiding van spraak- en omgevingsgeluid. Om toch ook in drukke situaties een tikje meer informatie te verkrijgen ga ik vanaf maart een pilot draaien met een logopediste op het gebied van spraakafzien. Mijn klanten krijgen dan tips en tricks om door het kijken naar de mond meer informatie bij een gesprek te krijgen. Ik hoop dat slechthorenden hiermee weer een beetje meer geholpen zijn in het dagelijks leven."