Peter Heerschop met zijn elektrische bestelbus.
Peter Heerschop met zijn elektrische bestelbus. Foto: © Bob Awick

Duurzame installaties bij
Grotenhuis Installatie Buro

Grotenhuis Installatie Buro is een allround installatiebedrijf op het gebied van cv-ketels, elektra, loodgieterswerk, zonnepanelen, warmtepompen, ventilatiesystemen en zonneboilers.

"Als bedrijf vinden we het belangrijk om met duurzaamheid bezig te zijn en sinds kort hebben we dan ook een elektrische bestelbus." Peter Heerschop is de eigenaar en vertelt dat hij met zijn bedrijf Grotenhuis Installatie Buro op technologisch gebied bezig is met duurzaamheid. "Steeds meer inwoners in 't Gooi willen hun woning duurzaam maken. Als je een huis hebt dat gebouwd is tussen de jaren dertig en tachtig is dat niet makkelijk. Wil je jouw woning toch duurzaam maken, dan adviseer ik om de vloeren, muren en daken te isoleren. Door de isolatie is de kans op vocht en schimmel wel groot en daarom kunnen wij een duurzame ventilatie installeren. De warmteterugwin-unit zorgt ervoor dat de afgevoerde lucht wordt overgedragen aan verse, nog niet opgewarmde lucht en is daardoor ook energiebesparend.
Heb je een goed geïsoleerde of nieuwbouwwoning en je wilt van het gas af, dan kunnen we een warmtepomp en zonnepanelen plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hybride warmtepomp die samenwerkt met je cv-ketel of een grondgebonden warmtepomp. Deze pomp is bevestigd aan een buizensysteem dat in de grond wordt aangebracht en pompt water rond, in een gesloten systeem, dat is opgewarmd in de diepere grondlagen. Een warmtepomp gebruikt elektriciteit en de stroom kan duurzaam opgewekt worden met zonnepanelen. In de zomer kun je je energie doorgeven aan een openbaar elektriciteitsnetwerk en als er minder zon is weer terugontvangen.
Voor meer informatie en een goed advies over ventilatiesystemen, zonnepanelen, warmtepomp of onze andere diensten kunt u altijd bij ons terecht."