Dorine van der Slooten en Janneke Schaap.
Dorine van der Slooten en Janneke Schaap. Foto: © Bob Awick

Persoonlijke aandacht bij Oldskool Gym 45+

In Nederland worden mensen steeds ouder en als je ouder wordt, is het belangrijk om goed te blijven bewegen. Oldskool Gym 45+ is daar de beste sportschool voor.

"Onze doelgroep is 45 jaar en ouder", vertelt Dorine van der Slooten, die samen met Janneke Schaap eigenaar van de sportschool is. "Maar iedereen is natuurlijk welkom." Bij Oldskool Gym 45+ kun je op je eigen niveau trainen. "Als een klant bij ons komt, hebben we eerst een intakegesprek over de sportwensen. Als je wilt sporten in onze fitnessruimte maken we een aangepast schema en leggen we uit hoe de apparaten werken. We kennen elke klant en lopen altijd rond om te kijken of een cardio- of fitnessapparaat goed gebruikt wordt zodat er geen blessures ontstaan. Voor ons zijn goede begeleiding en een goede uitvoering heel belangrijk. Ook mensen met medische klachten kunnen bij ons op een verantwoordelijke manier sporten. Naast sporten is gezonde voeding ook belangrijk en voor klanten die willen afvallen, hebben we een gezonder-lijf-in-12-stappen-plan ontwikkeld, waarbij we klanten individueel of in een groepje begeleiden."
Bij Oldskool Gym 45+ zijn er groepslessen in de ochtend en de middag. Janneke en Dorine doen ook allebei de groepslessen. Janneke: "Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit yoga, pilates of Kracht en Balans speciaal voor 65-plussers om meer balans en kracht in het lichaam op te bouwen. Deze lessen zijn leuk om samen te doen en we zien vaak dat ze na de les een kopje koffie drinken in de coffeecorner. Naast het sporten zijn we ook een gezellige en sociale sportschool. Veel ouderen voelen zich vaak eenzaam en krijgen weinig aandacht. Onze klanten vertellen vaak dat ze zich door onze persoonlijke aanpak hier thuisvoelen. Bewegen heeft een positieve invloed op je gezondheid en iedereen moet echt blijven sporten, vooral op oudere leeftijd, want als je veel op de bank zit, gaat je gezondheid snel achteruit."