Interieurarchitect en ontwerper Patrick Hulsken.
Interieurarchitect en ontwerper Patrick Hulsken. Foto: © Bob Awick

Haal de natuur in huis met
de woonstijl
Natural Living 2020

Natural Living, de showroom en het kantoor van interieurarchitect en ontwerper Patrick Hulsken, aan de Brinklaan 2 in Bussum gaat waarschijnlijk rond maart dit jaar dicht omdat hij nieuwe plannen heeft...

"Ik ben privé bezig met een nieuwe woning waar achter in de tuin een huisje staat", vertelt een enthousiaste Patrick. "De sfeer in het huisje ga ik zelf omtoveren tot een Natural Living showhouse. Ik kan daar een complete woning laten zien en voelen die ik geheel in mijn eigen stijl heb gemaakt. Er komt een keuken, badkamer, slaapkamer, eettafel, boekenkasten, linnenkasten, bedombouw en handgemaakte meubels. Alles op maat gemaakt van mooie en duurzame materialen. De tuin ga ik ook ontwerpen met een zwembadje, sauna, buitenkeuken, loungehoek en tuintafels. Klanten kunnen dan goed zelf de sfeer proeven en rustig op afspraak rondlopen in het showhouse met tuin.”

Wabi-Sabi-gedachte

Alles is ontworpen vanuit de Wabi-Sabi-gedachte. "Wabi-Sabi is een levensfilosofie en is ontstaan vanuit het oude Japanse zenboeddhisme. Het staat voor imperfectie omdat niets in het leven perfect hoeft te zijn, en geeft rust in het interieur. Geen scherpe hoeken, maar ronde vormen, want alles moet organisch en puur aanvoelen. Als je bijvoorbeeld een tafel buiten in de zon hebt staan en die gaat daardoor vergrijzen, dan accepteer je dat de natuur dit doet. Ik werk veel met duurzame en authentieke materialen zoals eikenhout, natuursteen, staal, planten en beton.”

Grote dromen

Patrick is zijn carrière begonnen in 1996 als klusjesman en later als meubelmaker. "Mijn vader was aannemer/meubelmaker en ik heb bij hem het vak geleerd. Toen ik 25 jaar was, ben ik voor mezelf begonnen met een eigen werkplaats en sinds 2006 maak ik de stijl Natural Living. Ik heb nog grote dromen te verwezenlijken, allemaal gedreven door het pure en het echte!"

"Heb je interesse en plannen voor nieuwbouw, verbouwing of een geheel nieuw interieur? Neem dan contact met me op. Ik kom langs voor een gesprek bij zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers om de juiste wensen op een rij te krijgen voor het juiste ontwerp. De opdracht kan variëren van een op maat gemaakte boomstamtafel of kast tot een complete ingerichte woning met maatwerkkeuken, kasten, vloeren, wandbekleding en lampen én een ingerichte tuin. Ook kijk ik welke raambekleding het beste past bij het nieuwe interieur. En wat echt niet mag ontbreken, is het groen. In mijn ontwerpen maak ik dan ook gebruik van planten voor een natuurlijke omgeving, want natuur is en blijft de basis. En voor welke vragen je ook hebt op interieurgebied kun je altijd contact met me opnemen."

Mooie en duurzame materialen

Op maat gemaakt

Elke keuken, woonkamer, slaapkamer, badkamer of kantoor wordt op maat gemaakt. "In mijn ontwerpstudio maak ik aan de hand van de wensen van de klant eventueel meerdere ontwerpen. Als een ontwerp en de offerte zijn goedgekeurd, gaan we beginnen. Ik besteed het werk uit aan een vast team en kom regelmatig langs om te kijken hoe het met de verbouwing gaat."

Rust en warmte

Patrick maakt voor een woning of bedrijfspand een totaalontwerp en dat kan inclusief interieur- en tuinontwerp zijn. "Ik weet uit ervaring dat het heel fijn is om thuis te komen of te werken in een omgeving en interieur die rust en warmte uitstralen en uiteraard functioneel zijn. Wil je ideeën opdoen of mijn werk zien, kijk dan op mijn website www.natural-living.nl."