Het team van Mea Vota staat dag en nacht voor je klaar.
Het team van Mea Vota staat dag en nacht voor je klaar. Foto: © Bob Awick

Mea Vota Uitvaartverzorging gaat altijd voor
een goede klik met de klanten

Een uitvaart kun je maar één keer goed doen. Als je kiest voor een jong team, een persoonlijke benadering en voor iemand die 24/7 voor jou klaarstaat, bel je Mea Vota Uitvaartverzorging.

Vanuit het kantoor aan de Gansoordstraat in Naarden wordt Mea Vota Uitvaartverzorging gerund. Chris Beekman is een van de uitvaartbegeleiders en hij heeft zichtbaar plezier in zijn werk. "Mensen vertrouwen jou een hele belangrijke taak toe: het afscheid verzorgen van een overleden dierbare. Dat kun je maar één keer goed doen. Ik ben dankbaar wanneer dit vertrouwen ons wordt gegund."

Chris en zijn team verzorgen al enige jaren uitvaarten. En nog altijd ziet hij uitdaging in het werk, want voor hem is iedere dag een andere. "Elke uitvaart is anders. Ik wil altijd weten waar de overleden persoon is en waar hij naartoe moet. Daarna gaat het grote regelen beginnen. Ik ga in gesprek met de nabestaanden om te kijken wat de wensen zijn en zet alles op alles om dat in orde te maken." Chris geeft mee dat het verstandig is om je persoonlijke uitvaartwensen te bespreken of op te schrijven. "Dat kan achterblijvers ontzettend helpen. Zorg voor een goede adressenlijst en geef aan of je begraven of gecremeerd wilt worden. Hele simpele dingen vastleggen voorkomt veel stress."

Chris vertelt dat Mea Vota Uitvaartverzorging altijd transparant wil zijn in de kosten. "Ik zeg altijd; wij zijn dienstverleners, geen verkopers." Hij vervolgt: "Tegenwoordig is cremeren veel populairder dan begraven. Ook willen veel mensen een eigen plek kiezen voor de uitvaart. Geen standaardafscheid in een aula, maar op een mooie locatie waar geen tijdsdruk is. Wij gaan bijvoorbeeld geregeld naar Fier in Bussum, het Arsenaal in Naarden of naar een plek in de bossen bij Valkeveen genaamd Tussen de Bomen."

Wagenpark

Mea Vota heeft voor de uitvaarten ook de beschikking over een mooi wagenpark. "Er kan van alles worden geregeld: van een koets met paarden tot een Tesla. De witte Mini wordt ook vaak gevraagd. Niet alleen voor een uitvaart voor kinderen, ook voor volwassenen. In de Mini mogen de nabestaanden zelf rijden en dat kan heel prettig zijn. Laatst nog reed een zoon zijn moeder in de Mini. Onderweg draaide hij de lievelingsmuziek van zijn moeder. Zo maakten ze echt samen haar laatste rit."

De uitvaartondernemer vindt het belangrijk dat zijn klanten ook een goede klik met hem of een van zijn collega's hebben. "Je maakt elkaar een week lang heel intensief mee. Dan moet je daar wel vertrouwen in hebben. Het gaat weleens mis bij mensen die komen te overlijden in een ziekenhuis, hospice of verzorgingshuis. Dan staat er na overlijden al een uitvaartverzorger klaar omdat daar contractafspraken mee zijn gemaakt. Let op: zo iemand hoef je helemaal niet aan te nemen. Het staat je altijd vrij iemand zelf uit te kiezen, het liefst een persoon met wie jij een klik voelt."


'Leg alles vast en voorkom stress'