Docent Alya Nekhayenko van Super Stretch.
Docent Alya Nekhayenko van Super Stretch. Foto: © Bob Awick

Super Stretch brengt je lichaam in balans

Super Stretch is een gebalanceerde training voor het hele lichaam met stretch- en krachtoefeningen zonder apparatuur of gewichten.

Alya Nekhayenko, oprichter en docent van Super Stretch, vertelt dat ze drie jaar geleden is begonnen met zes cursisten en er nu meer dan honderd heeft. "Je kunt beginnen met een gratis proefles. De meeste mensen zijn zo enthousiast dat ze meteen doorgaan met de training."

Bij Super Stretch heb je de work-out Essentrics. "Essentrics is gebaseerd op vloeiende en versterkende stretch- en krachttrainingen voor het hele lichaam. Door de training krijgen al je spieren meer kracht, gewrichten meer mobiliteit en het lichaam meer souplesse waardoor je bewegingsvrijheid vergroot wordt. Je lichaam komt in balans, wordt soepeler en krachtiger. De lessen zijn geschikt voor iedereen, van ‘bankzitters’ tot fanatieke sporters, en je traint altijd op je eigen niveau."

"Het is echt belangrijk om te blijven bewegen, want anders stagneert je lichaam en wordt het verouderingsproces sneller in werking gezet. Naast de gewone Essentrics-lessen geef ik les aan een groep 60+ met de Gentle Stretch-les. Met deze les vergroot je je souplesse zonder je lichaam te belasten. Zeker als je ouder wordt, is het belangrijk om te blijven bewegen."
Alya legt uit dat de lessen niet zweverig zijn, maar dat je op een verantwoorde en bewuste manier beweegt. "Ik leg duidelijk uit wat er met je lichaam gebeurt tijdens het trainen en welke spieren je gebruikt zodat je je lichaam beter leert kennen. De oefeningen gaan in een niet te snel tempo zodat er geen blessures ontstaan."
Alya geeft zes lessen per week, in de ochtend en avond. "Super Stretch is een veilige sport voor iedereen en je voelt je krachtiger, soepeler en energieker."