Barbara Alma, Carla Gravendeel en Alide Teekens.
Barbara Alma, Carla Gravendeel en Alide Teekens.

Alma Uitvaartzorg zorgt voor persoonlijk afscheid

Alma Uitvaartzorg bestaat in oktober tien jaar en wordt geleid door Barbara Alma.

"Als het druk is, springen Carla Gravendeel en Alide Teekens bij. We begeleiden uitvaarten in ’t hele Gooi. Als uitvaartbegeleidsters doen we alles op maat. Daar bedoel ik mee dat we op een hele persoonlijke manier een uitvaart regelen en geen uitvaart hetzelfde is. We proberen in alle rust, samen met de nabestaanden, de uitvaart vorm te geven. Als het afscheid past als een handschoen bij de overledene en nabestaanden, dan hebben we het goed gedaan. Ik hoop altijd dat de mensen een prachtige dag hebben en dat kan echt!”
Als een naaste is overleden, kun je contact opnemen met het meldnummer van Alma Uitvaartzorg en komen Barbara, Carla of Alide zo snel mogelijk naar je toe. Het streven is één contactpersoon van het begin tot en met het einde van de uitvaart.
"Een goed afscheid helpt bij de verwerking van het verlies en dan gaat het niet alleen over de dag van het afscheid, maar ook over de dagen tussen het overlijden en de uitvaart in en de verwerking erna. Voor het opbaren van de overledene kun je kiezen of je het thuis wilt of in een uitvaartcentrum. Voor het afscheid zijn allerlei opties mogelijk. Dan is de vraag niet alleen wat past bij de overledene en nabestaanden, maar ook hoeveel mensen er worden verwacht. In een grote zaal wil je niet met twintig mensen zitten en in een klein huis niet met 400 man. We hebben veel ervaring en kunnen de nabestaanden daar goed in begeleiden. De uitvaart moet passen bij de overledene en dat kan in een aula, maar ook in een restaurant, of thuis, of midden in het bos. Hoe beter een afscheid past bij de overledene en de naasten, hoe mooier de laatste herinnering is. De dagen rond een overlijden zijn een ‘schakel’moment', de rest van het leven zal er worden gesproken over ‘voor’ en ‘na’. Als je het geheel goed met elkaar doet, kan het helpen bij de verwerking van het verdriet."