Achter de bar staan Cathy Burger en Kristel Out.
Achter de bar staan Cathy Burger en Kristel Out. Foto: Bob Awick

Wapen van Naarden is 'leukste kroeg' in 't Gooi

Eigenaar Cathy Burger vertelt trots dat Het Wapen van Naarden de 'leukste' kroeg in 't Gooi is.

"Het gaat goed met het café en het is elke dag een feestje om hier te staan met de vaste klanten. Ik werk samen met Kristel Out, die ik in een paar maanden heb opgeleid en het geweldig doet, en daarnaast helpt Bob Pels, de eigenaar van het pand, ook geregeld. Wij zorgen ervoor dat iedereen zich hier thuis voelt. Ook waarderen de stamgasten ons leuke terras, zodat je kunt genieten van het mooie weer." De saamhorigheid van het café wil Cathy verder uitbreiden met evenementen in de Vesting van Naarden. "Wat ik graag wil organiseren is Flettetrekken en dat is touwtrekken vanuit een boot in de vestinggracht. Deze wedstrijd is met twee teams in een boot die elk een andere kant op roeien. Het is echt een groot spektakel en ik hoop dit in de maand mei voor elkaar te hebben."

In de Vesting zijn op 30 juni, 28 juli, 25 augustus en 15 september de Vestingzondagen en tijdens die zondagen wil Cathy optredens gaan regelen met amateurbandjes, zangers en zangeressen. "Veel amateurs spelen op hun zolderkamertje en ik zou het leuk vinden als ze tijdens een Vestingzondag hier komen optreden. Ik regel dan alles: van geluidsapparatuur tot een drankje en hapje. En ik denk dat er hele leuke muzikanten tussen zitten. Ook wil ik tijdens zo'n zondag een Westerndag organiseren met countryzangers, rodeostier en ik hoop dan dat iedereen in Westernstijl naar het café komt. Dit alles in samenwerking met Jordy van eetcafé Het Hert."
Vorig jaar was er in oktober het bierfeest dat kleinschalig was opgezet in het café. Dit jaar gaat Cathy het samen met Jordy oppakken. "In de straat staan lange tafels met veel verschillende bieren en natuurlijk ook muziek. En wij in van die leuke bierjurkjes en lederhose. Dit vestingstadje vraagt om leuke dingen te organiseren omdat het hier altijd zo gezellig is." Wil je meedoen aan een activiteit dan kun je een mail sturen naar Cathy.