Schepen in de Nieuwe Haven als onderdeel van de Naardense Vaardagen.
Schepen in de Nieuwe Haven als onderdeel van de Naardense Vaardagen. Foto: Bob Awick

Alternatief traditionele gondelvaart

NAARDEN De traditionele gondelvaart als onderdeel van de Naardense Vaardagen gaat niet door, maar er is een alternatief voor deze sprookjesachtige vaartocht op zaterdagavond.

Toen eindelijk duidelijk werd dat de traditionele gondelvaart echt niet doorging, kwam een aantal Naarders, waaronder Belinda Hartong met een alternatief plan. De gondelvaart gaat dus door, alleen wel in afgeslankte vorm en met een andere route. De organisatie gelastte de traditionele gondelvaart af omdat er een probleem was met het draaien van de brug die toegang geeft tot de Vesting en de Nieuwe Haven.

Defect aan brug

Het defect was al enige tijd geleden opgetreden, maar is tot op heden nog niet gerepareerd door eigenaar Rijksvastgoedbedrijf. Zolang dat niet is gebeurd moet de brug handmatig door een externe partij gedraaid worden en die kosten daarvan konden door de organisatie van de Vaardagen niet opgehoest worden. Die besloot daarop de gondelvaart te cancellen. De gemeente laat in een reactie weten dat er nog wel gekeken of er opties waren, zoals de gondelvaart verplaatsen naar een eerder tijdstip, maar dat bleek niet haalbaar.

21.00 uur

De gondels vertrekken, verlicht en al, om 21.00 uur vanaf de industriehaven richting Appeltjeseiland en de Naardertrekvaart en zullen dan vanaf de loopbrug terug richting de Vesting varen.