Gert en Jacolien kregen de penning uit handen van de burgemeester.
Gert en Jacolien kregen de penning uit handen van de burgemeester.

Legpenning voor 100-jarige Spilt

NAARDEN Kwekerij Spilt is recent uitgebreid in het zonnetje gezet. De kwekerij aan de Huizerstraatweg bestaat namelijk 100 jaar en kreeg de zilveren legpenning van de gemeente Gooise Meren.

Gert en Jacolien ontvingen de burgemeester tussen de prachtig bloeiende bloemen op hun familiebedrijf. Ze wisten niet goed wat hen overkwam. Het bedrijf werd honderd jaar geleden door de opa van Gert opgericht. Opa kweekte de groente, oma verkocht deze op de markt in Huizen en later op de veiling in Hilversum, Naarden en Hilversum.
Het ondernemersbloed kroop waar het niet gaan kon en zoon Jan nam in 1960 de groentekwekerij over en bouwde verder op het succes. Gert staat sinds 1986 aan het roer met zijn vrouw Jacolien. De kwekerij verkoopt niet alleen groenteplanten, maar ook volop kruiden, perkplanten en andere bloeiers.
De burgemeester was vol lof: "In een uiterst turbulente eeuw zijn jullie erin geslaagd om het zaadje dat jullie opa heeft geplant tot volle wasdom te laten komen. Dat kan alleen als je kwaliteit levert, hart hebt voor je product en hart voor je klanten."

Betrokkenheid

De legpenning werd ook uitgereikt wegens hun maatschappelijke betrokkenheid. Zo schenkt Spilt planten aan het C'est La Vie Huis in Naarden, sponsoren ze verzorgingshuis Naarderheem en doen ze mee aan schooltuinprojecten.