Drie van de vier trotse gedecoreerden.
Drie van de vier trotse gedecoreerden. Foto: Bob Awick

Lintje voor vier Naarders

GOOISE MEREN Als dank voor al hun belangeloze werk hebben vier Naarders afgelopen week een koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen. Alle gedecoreerden werden met een smoes naar de Grote Kerk gelokt, waar de lintjes werden uitgereikt.

Bijzonder dit jaar was dat er koninklijke onderscheidingen aan een echtpaar werden toegekend. Kees Scheltes (69) en Marianne Scheltes-Rood (67) werden beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ook Piet de Bruijn (81) en Annemiek Hoogenboom (66) ontvingen een lintje voor hun inzet voor de samenleving. Piet de Bruijn werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en Annemiek Hoogenboom kreeg de versierselen behorende bij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld. Ze werd geridderd vanwege haar langdurige en buitengewoon kundige inzet, beroepsmatig en vrijwillig, voor emancipatie, mensenrechten en duurzame ontwikkeling op internationaal niveau.
Burgemeester Han ter Heegde roemde de gedecoreerden om hun werk en bedankte ook de partners en de kinderen. "Steun van het thuisfront is vaak onontbeerlijk om maatschappelijk dienstbaar te kunnen zijn", aldus Han ter Heegde.

Naast de Naarders kregen vier Bussumers en één Muider een lintje opgespeld door de burgemeester. Alle gedecoreerden waren verrast, maar bovenal erg trots.

3