Brug over trekvaart was onveilig

NAARDEN Er zijn wel degelijk onacceptabele risico's geweest omtrent de veiligheid van de brug over de Naardertrekvaart. Dat meldt de gemeente na raadsvragen van het Goois Democratisch Platform (GDP).

Er was al eerder het een en ander te doen om het viaduct nadat er stukken beton loslieten. Rijkswaterstaat gaf afgelopen herfst nog toe dat er achterstallig onderhoud was, maar dat er van gevaar geen sprake was. Dat blijkt nu dus niet te kloppen. De gemeente heeft een gespecialiseerd bedrijf onderzoek laten doen. Er bleek toch sprake van risico's vanwege de loszittende betonstukken.

Er zijn inmiddels enkele noodreparaties uitgevoerd.


Niet contant betalen door faillissement parkeerbedrijf

GOOISE MEREN Het kan gebeuren dat parkeerautomaten van de gemeente Gooise Meren tijdelijk geen muntgeld accepteren. Dat meldt de gemeente.

Doordat het bedrijf dat de parkeerautomaten leegt failliet is, accepteren enkele automaten geen muntgeld.

De gemeente stelt dat parkeerders wel kunnen pinnen of mobiel kunnen parkeren. Contant betalen kan vaak wel bij een parkeerautomaat even verderop.

Volgens de gemeente moet het probleem snel tot het verleden behoren. Het failliete bedrijf, SecurCash, gaat toch nog een paar weken door. Daarna gaat de gemeente voor een jaar een contract aan met G4S om het probleem op te lossen. Ondertussen volgt een nieuwe aanbestedingsprocedure voor een vast contract met een bedrijf dat de automaten kan legen.