Vrijwillig knutselen voor de kerstmarkt.
Vrijwillig knutselen voor de kerstmarkt. Foto: Yvette de Vries

Kerstmarkt De Fontein voor het goede doel

BUSSUM Voor de derde achtereenvolgende keer is er op het plein voor de Fonteinmavo een kerstmarkt voor het goede doel met kraampjes met eten en drinken, vuurkorven en natuurlijk kerstbomen. Iedereen is van harte welkom. De kerstmarkt is op donderdag 19 december van 17.00 tot 19.00 uur

door Yvette de Vries

De opbrengst van de kerstmarkt gaat dit jaar naar het WNF. Inez Hollander die in het organisatiecomité zit, vertelt dat de leerlingen zelf ideeën voor een goed doel in mogen brengen en dat er vervolgens wordt gestemd.

Tussenstand

Inmiddels is er al wat geld opgehaald met tussentijdse acties zoals een sponsorloop door leerlingen van het eerste jaar en de verkoop van zelfgebakken taarten en tosti's in de pauzes door leerlingen van het tweede jaar. De teller staat inmiddels op ruim 700 euro.

Kraampjes

Bij scheikunde zelfgemaakte zeepjes zijn te koop

De markt wordt altijd heel sfeervol aangekleed, met vuurkorven, lichtjes en kerstbomen. Er staan ook zo'n twaalf kramen met eten, drinken en door de leerlingen zelfgemaakte kleine cadeautjes. Zo zijn er tijdens de scheikundeles zeepjes gemaakt die verkocht worden in zelfgemaakte doosjes.

Tijdens de kerstmarkt zelf kan iedereen die het leuk vindt ook lekker creatief bezig zijn door te knutselen. Er is een workshop flessen versieren en iedereen die zin heeft kan aanschuiven.

Waarzegger

En wie zo vlak voor de jaarwisseling een kijkje in de toekomst wil nemen, kan zich melden bij de waarzegger. Volgens Inez is dat elk jaar een succes.

Veel geregel

Het is altijd wel een heel geregel. De kramen moeten er op tijd staan, de pannen voor de erwtensoep en dan nog onzekerheid van het weer. Maar zodra de kerstmarkt begint is dat allemaal snel vergeten.

Iedereen welkom

Inez is ontzettend enthousiast en probeert een beeld te schetsen van wat bezoekers kunnen verwachten: "Er hangt een bepaald sfeertje en het leuke is dat er ook veel mensen uit de buurt komen. Wij hebben ontzettend veel zin in de kerstmarkt en hopen op veel bezoekers."

De kerstmarkt is op donderdag 19 december van 17.00 tot 19.00 uur op het plein voor de school. De Fontein Mavo is te vinden aan de Aagje Dekenlaan 2 in Bussum.