Kermis verkiest geld boven Bussum

BUSSUM De najaarskermis in Bussum, die dit jaar van 18 tot en met 21 oktober zou plaatsvinden, gaat niet door. Dat heeft de kermisexploitant deze week aan de gemeente Gooise Meren laten weten. De oliedollars uit het Midden-Oosten blijken zo hard te blinken dat de kermismensen hun boeltje inpakken en naar het buitenland vertrekken.

Reden van de afzegging is dat een deel van de exploitanten een lucratief aanbod vanuit het buitenland heeft gekregen en daarom heeft gekozen voor dit avontuur. Het college van burgemeester en wethouders betreurt de afgelasting, staat in een brief aan de gemeenteraad, maar gaat er voorlopig van uit dat de voorjaarskermis in 2020 wel gewoon doorgaat. "Het is jammer voor met name de kinderen in Bussum dat er nu geen vertier is", laat een woordvoerder weten.

De kermis in Bussum kwam de laatste jaren meerdere malen in het nieuws vanwege ongeregeldheden en meerdere arrestaties. Burgemeester Han ter Heegde kondigde daarom extra veiligheidsmaatregelen aan, zoals de inzet van extra boa's en camera's om alles in de gaten te houden. En als het bij de volgende kermis toch mis zou gaan, zou de gemeente gebiedsverboden uitdelen. Voorlopig gaat dat dus niet door.
De eerstvolgende kermis in Bussum is pas weer in het voorjaar. Ook dan blijven de afspraken over boa's en camera's van kracht.