Juridische stappen tegen biomassa-centrale

Muiden Comité Schone Lucht heeft juridische stappen aangekondigd die ertoe moeten leiden dat Vattenfall/Nuon geen biomassacentrale in Diemen gaat bouwen. De centrale ligt vlak achter Maxis Muiden waardoor ook de gemeente Gooise Meren grote bezwaren heeft tegen de komst van de centrale.

De Omgevingsdienst Noord-zeekanaalgebied (OdNzkg) heeft namens Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland een omgevingsvergunning afgegeven voor de biomassacentrale in Diemen. "Deze beslissing komt, naast de eerder afgegeven verklaring van geen bedenkingen door de gemeenteraad van de gemeente Diemen niet onverwacht, maar is slecht gevallen bij veel inwoners van Amsterdam en omstreken", aldus het comité. Vanuit Gooise Meren is men akkoord, maar er zijn harde voorwaarden gesteld in een convenant. Daarin staat onder meer dat er strenge eisen worden gesteld aan de uitstoot. De VVD van Gooise Meren heeft recentelijk vragen gesteld of er hierdoor extra kosten ontstaan en zo ja, wie dat gaat betalen.


De Zandzee kiest school van de week

BUSSUM - Lekker met de hele klas zwemmen voor een euro. Dat is het nieuwe concept van zwembad De Zandzee. Iedere week is een andere basisschool 'school van de week'.

Het concept is geïntroduceerd omdat schoolzwemmen nieuwe stijl vorig jaar is gestart. Dit houdt in dat er één beleid is voor alle basisscholen uit Gooise Meren waarbij er gekozen kan worden om in blokken van enkele weken mee te doen aan schoolzwemmen. Daarbij is nu dus nog iets nieuws gestart om te stimuleren dat kinderen gaan zwemmen en kennismaken met het zwembad. "Het ziet ernaar uit dat alle scholen uit Gooise Meren meedoen", aldus een woordvoerder van De Zandzee. De leerlingen van de Bussumse Brandsmaschool kunnen als eerste op 2 en 4 oktober gebruikmaken van het nieuwe concept. Voor groep 3 t/m 6 is het zwemmen op woensdagmiddag en voor 7 en 8 op vrijdagavond met disco. Het rooster voor alle scholen staat op zandzee.nl/school-van-de-week.