Kunstmeisjes Mirjam, Nathalie  en Renee vertellen over hun boek.
Kunstmeisjes Mirjam, Nathalie en Renee vertellen over hun boek.

De Kunstmeisjes komen naar Boekhandel Los

BUSSUM De Kunstmeisjes, Mirjam Kooiman (28), Nathalie Maciesza (28) en Renee Schuiten-Kniepstra (29), geven op zaterdag 28 september een lezing over hun boek 'De Kunstmeisjes' bij Boekhandel Los.

Tijdens de lezing vertellen De Kunstmeisjes over hun boek 'De Kunstmeisjes' met vijftig kunstwerken om langer dan twintig seconden naar te kijken. Het boek gaat over oude en moderne kunst en is bedoeld voor zowel de doorgewinterde kunstliefhebber als de beginnende enthousiasteling.

Jonge kunsthistorici

Ze noemen zichzelf De Kunstmeisjes en zijn jonge Nederlandse kunsthistorici die fulltime werkzaam zijn in de kunstwereld. Het boek is ontstaan naar aanleiding van hun wekelijkse blog kunstmeisjes.com. Online vertellen ze, als ware cheerleaders van de kunst, prachtige verhalen over moderne en klassieke kunstwerken en geven tips, wel altijd met een kritische blik, welke exposities de moeite waard zijn onder de noemer 'GO | NO GO'.

De Kunstmeisjes laten op hun site zien dat kunst toegankelijk, dynamisch en allesbehalve elitair is en ze zijn erachter gekomen dat we gemiddeld slechts 20 seconden naar een kunstwerk kijken. De website is gericht op tijdelijke tentoonstellingen en daarom hebben ze nu dit boek geschreven, met de focus op vijftig kunstwerken die de moeite waard zijn om langer dan twintig seconden naar te kijken.

Interessanter en leuker

Langer dan twintig seconden kijken naar kunstwerk

In het boek duiken De Kunstmeisjes onder het oppervlak van de kunstwerken van onder anderen Frans Hals, Breitner, Morandi, Yayoi Kusama, Louise Bourgeois en Anish Kapoor en vertellen wat je allemaal mist als je maar heel kort kijkt en leggen verrassende verbanden, informeren je én laten je lachen. Ook leren ze je om avontuurlijker te kijken naar wat er op een kunstwerk allemaal gebeurt en vertellen er intrigerende anekdotes en leuke weetjes over. Met hun unieke en actuele blik op kunst maken zij het kijken naar een Rembrandt net zo toegankelijk als een avondje netflixen. Kunst wordt zo niet alleen interessanter en leuker, maar je zult ook eerder tot in je hart en ziel en zelfs je lachspieren geraakt worden.

Zaterdag signeren

Mirjam, Nathalie en Renee zijn op zaterdag 28 september om 15.00 uur in Boekhandel Los aan de Nassaulaan 33 in Bussum en geven een kleine lezing op de eerste etage. Na afloop signeren ze hun boek. De toegang is gratis.