Er even tussenuit kan ook dicht bij huis.
Er even tussenuit kan ook dicht bij huis. Foto: Pixabay

Een stukje Thailand in 't Gooi

Nu heel Bussum en omstreken massaal met hun kroost naar de Côte is vertrokken, en vrijwel iedere winkelier in ons bescheiden centrum haar deuren tot eind augustus gesloten houdt, is het zoeken naar enig vertier.

Ik ben van het soort dat liever met vakantie gaat als iedereen al geweest is, en nu de leerplichtambtenaar dat nog toelaat, maken we daar dus ook gretig gebruik van.
Waar Amsterdam zomers wordt overspoeld door toeristen, en waar op iedere hoek van de straat een festival wordt georganiseerd, is het contrast met Bussum als dag en nacht. Hier kleven enerzijds veel voordelen aan; zo leidt een rustiger Monkey Town niet binnen 10 minuten tot een migraine aanval, en is parkeren op het dorpsplein ook een stuk eenvoudiger. Maar naast het verzorgen van alle huisdieren en planten van onze buren, grenst deze vredige rust zo nu en dan ook wel aan enige saaiheid.

Nu heb ik sinds kort de perfectie remedie gevonden. Ik trakteer mezelf eens in de twee weken op een uurtje Thailand. Het moment dat je de deur opent komt de geur van gestoomde rijst met verse groente je al tegemoet. Dit in combinatie met de sterke aroma van massageolie en tijgerbalsem, maken dat je je binnen enkele seconden op een Thais eiland waant.

En dat alles op nog geen 10 minuten bak-fietsen, op de grens tussen Bussum en Naarden. Wie eens voet op Aziatisch land heeft gezet zal bovenstaande direct herkennen. Je zintuigen brengen je direct terug naar dat Idyllische eiland in de Zuid-Chinese zee.

Het feit dat de vrolijke masseuses je met een glimlach ontvangen en in gebrekkig Nederlands vragen of je wat wil drinken, maken het plaatje compleet. Vervolgens wordt je begeleid naar een kamer vol Oosterse versiersels, druk je je hoofd in het daarvoor bestemde gat in de massagetafel, en op het moment dat de Thaise Spa Zen cd op 'repeat' wordt gezet ben je compleet van de wereld.

Wellicht neigt deze column een beetje naar sluikreclame, maar het is enkel bedoeld voor de eenzame thuisblijvers die ik voor 50 euro een retourtje Thailand gun, zonder 12 uur opgepropt te zitten in een vliegtuig, of het ongemak van een slopende jetlag. Tjaidii Massage is mijn ontdekking van deze zomer.

Paul
Sluis.paul@gmail.com