Vrij zonnig en droog, het weekeinde zeer warm

De week startte met twee tropische dagen. Het zwaartepunt van hoge luchtdruk verschuift vanaf woensdag westwaarts naar de Britse eilanden. De stroming wordt daardoor noord tot noordoost. De hitte neemt dan tijdelijk af. In het weekeinde krijgen we een aanlandige wind en dan wordt het opnieuw zeer warm. Het blijft droog.

Donderdag en vrijdag

Donderdag is het droog en vrij zonnig. Er is daarbij kans op enkele wolkenvelden die vanaf zee landinwaarts trekken. Er staat een matige noordenwind. Het wordt circa 22°C. Ook vrijdag is het droog en veel zon. Met een van noord naar noordoost ruimende wind loopt de temperatuur in de middag op tot een maximum van 23 à 24°C.

Het weekeinde

Zaterdag ruimt de wind naar oost tot zuidoost. Het kwik komt dan weer in hogere sferen terecht met een maximum van circa 28 à 29°C. Het is droog en zonnig. Ook zondag blijft het zeer warm met eerst veel zon en later kans op sluierbewolking. In de avond draait de wind naar het westen. Na het weekeinde neemt de warmte af, maar de kans op een bui blijft klein.

Weetje

Juni zal ongetwijfeld op een hoge plaats terecht komen op de lijst van warmste junimaanden. Het aantal zomerse dagen (maximum hoger dan 25.0°C) zal op 10 of 11 uit gaan komen. Vorig jaar had juni 6 zomerse dagen en geen tropische dagen. In 2003 had juni 13 zomerse dagen. De junimaand met de meeste zomerse dagen (14) was juni 1970.