Meer professionele inzet bij de kermis.
Meer professionele inzet bij de kermis. Foto: Bob Awick

Extra boa's ingezet om rellen rondom kermis te voorkomen

BUSSUM Extra boa's en jongerenwerkers moeten het antwoord zijn op de vraag hoe de gemeente de overlast rondom de kermis wil aanpakken. De laatste twee keer waren er rellen op de kermis en dus kwam er een onderzoek om te kijken hoe dit voorkomen kan worden.

De kermis liep afgelopen maart, ondanks voorzorgsmaatregelen, uit op twee avonden met relletjes tussen jongeren. Er werden drie jongeren opgepakt. Een half jaar eerder raakten tweehonderd relschoppers slaags en waren er aanrandingen en mishandelingen. De extra mankracht wordt vooral ingezet rondom het kermisterrein, omdat het vooral daar misging.
Er komen bij de volgende kermis twee extra boa's op vrijdag- en zaterdagavond. Daarnaast komen er extra jongerenwerkers: twee uit Gooise Meren en twee uit buurgemeenten. Dit omdat bleek dat de relschoppers van buiten Bussum kwamen. Daarnaast wordt gekeken of de verlichting in de aanloopstraten feller kan; er zijn nu nog veel donkere plekken. Als het bij de volgende kermis toch misgaat, dan gaat de gemeente gebiedsverboden uitdelen.