Journalist Sjoerd Stoop verlaat redactie

GOOISE MEREN Journalist Sjoerd Stoop verlaat de redactie van deze krant. Hij zal een nieuwe uitdaging beginnen bij NH Nieuws.

Sjoerd werkte bijna vijftien jaar op de redacties van zowel WeesperNieuws, MuiderNieuws, BussumsNieuws als NaarderNieuws. Veel mensen kennen hem ook van zijn gesprekken met burgemeester Han Ter Heegde op GooiTV.

Sjoerd maakte honderden kranten in het Gooi. Hij jaagde achter het nieuws aan, volgde de gemeenteraad op de voet en vormde de sportredactie. De redactie bedankt Sjoerd voor zijn geweldige inzet en wenst hem veel succes bij de omroep.


Kunnen de zwembaden open blijven?

GOOISE MEREN De gemeente start een onderzoek naar de beide zwembaden: De Zandzee in Bussum en De Lunet in Naarden. Daarna moet blijken of de zwembaden open kunnen blijven of niet.

Eerder werd afgesproken om de twee zwembaden de eerste twee jaar van de fusie hoe dan ook open te houden. Voor daarna werden er nog geen afspraken gemaakt. Nu wordt er gekeken welke behoefte er is aan twee zwembaden binnen één gemeente. Daarvoor wordt onder meer gekeken naar het huidige gebruik van de twee zwembaden en de aangrenzende sporthallen, naar de bouwkundige staat van de twee panden, de financiële situatie en naar trends en ontwikkelingen op het vlak van zwemmen. Een besluit wordt aan het eind van het jaar verwacht.


Zes meldingen hulpdiensten bij storing 112

REGIO De hulpdiensten in de regio hebben maandag zes meldingen gekregen tijdens de grote landelijke telefoonstoring, waardoor onder andere 112 niet bereikbaar was.

De meeste van de meldingen kwamen via het alternatieve nummer van de landelijke eenheid van politie. "Wij konden gelukkig onderling nog wel communiceren via onze portofoons", aldus een woordvoerder van de brandweer.