Streep door gevreesd bouwplan Lorentzweg

BUSSUM Het door buurtbewoners gevreesde bouwplan voor een appartementencomplex op de hoek van de H.A. Lorentzweg en de Koekoeklaan gaat niet door. Dat heeft de projectontwikkelaar de buurt laten weten.

Er was de afgelopen weken veel verzet tegen het plan. De buurt noemde de hoogbouw te groot, te massaal, te hoog en het zou te veel zonlicht wegnemen van enkele woningen. Daarnaast zou de waarde van hun woningen dalen, de parkeerdruk fors toenemen en zouden ze overlast hebben van de bouw.

Al snel na de vele bezwaren maakte de projectontwikkelaar bekend het plan te heroverwegen. Nu gaat er dus een streep door nadat de projectontwikkelaar alle facetten nog eens heeft bekeken.

Buurtbewoners reageren opgelucht nu de plannen niet doorgaan, maar laten wel weten scherp te blijven op toekomstige ontwikkelingen.


Burgemeesters op de bres voor Gooise Karavaan

REGIO Volgens de burgemeesters van de regio Gooi en Vechtstreek moet de Gooise Karavaan ook volgend jaar gewoon door kunnen gaan. De burgemeesters gaan helpen met het zoeken naar een oplossing voor de begeleiding van de truckersrun, zo laten ze weten aan de gemeenteraden.

De Gooise Karavaan van afgelopen maart was na dertig jaar onverwacht de laatste, omdat de politieleiding de stoet vrachtwagens vol met cliƫnten van de Amerpoort door de regio niet meer kon en wilde begeleiden. Het stoppen van de Gooise Karavaan was een grote klap voor de deelnemers en de organisatie. Al snel dook de politiek er bovenop. Meerdere gemeenteraden namen moties aan die opriepen zich sterk te maken voor behoud van de truckerstoertocht met jongeren met een verstandelijke beperking.

De burgemeesters van de regio gaan nu proberen een oplossing te zoeken. Daarvoor gaat onder meer overlegd worden met de politieleiding. Er moet op korte termijn duidelijkheid komen, zo laat men weten.