BFC mag nog steeds dromen van eerste klasse

BUSSUM Het sprookje voor BFC duurt voort: na twee achtereenvolgende promoties de afgelopen twee jaar maakt de Bussumse tweedeklasser wederom kans op promotie. BFC stelde afgelopen weekend deelname aan de play-offs zeker na de 2-2 tegen FC Almere.

BFC knokte voor wat het waard was tegen FC Almere, maar kreeg niets cadeau van de al voor de play-offs geplaatste tegenstander. BFC kwam ook al vroeg op achterstand te staan. Na een wat slechtere fase werd BFC vervolgens weer wat beter, maar met de tweede tegentreffer kreeg de ploeg alsnog een dreun te verwerken. Vlak voor het rust signaal blies Jostein Ohm met een treffer de Bussumse hoop nieuw leven in.

Na de rust toonde BFC veel vechtlust en knokte het voor een goed resultaat. BFC werd al snel de betere ploeg. Na een krap uur kon Ohm, na een splijtende pass van Tijmen Ratsma, de 2-2 op het scorebord zetten. Daarna kreeg BFC nog een hele reeks kansen om FC Almere alsnog te verslaan, maar het bleef 2-2. Doordat concurrent Waterwijk een forse nederlaag leed, plaatste BFC zich alsnog voor de play-offs.

De eerste horde op weg naar de eerste klasse is komend weekend ZOB.


HCAW snoept lands- kampioen punten af

BUSSUM Een paar belangrijke punten: HCAW heeft afgelopen weekend verrassend een keer gewonnen van landskampioen CuraƧao Neptunus. De Bussumers waren zondag na tien innings met 4-3 te sterk voor de beste ploeg van het land.

Door de onverwachte punten kruipt HCAW weer wat dichter tegen de top-4 van het klassement aan. De zege zorgde ervoor dat HCAW deelname aan de play-offs binnen handbereik heeft. HCAW had ook donderdag en zaterdag lang kans op een goed resultaat, maar met respectievelijk 1-3 en 2-1 verloor HCAW alsnog.
Komend weekend wacht de volgende zware horde voor HCAW. Dan speelt de ploeg tegen L&D Amsterdam Pirates, de nummer twee van het hoofdklasseklassement.