SDO kreeg tegen Be Quick 1887 niet cadeau.
SDO kreeg tegen Be Quick 1887 niet cadeau. Foto: Johan van der Geest

SDO waant zich heel even kampioen

BUSSUM Heel even, slechts vijf minuten, was SDO afgelopen zondag kampioen van de hoofdklasse. Virtueel dan, welteverstaan. De Bussumers zagen concurrenten DEM en Hoogeveen echter alsnog winnen en verspeelden zelf punten tegen Be Quick 1887: 2-2.

Getreurd werd er even om het misgelopen kampioenschap, al was er al snel het besef dat SDO nog alle kansen heeft om alsnog te promoveren naar de derde divisie. Komend weekend gaan de play-offs van start. SDO treft dan het onbekende Gorinchemse Unitas.

Getreurd om het misgelopen kampioenschap werd er maar even

Een paar rondes overleven en dan naar de derde divisie, daar gaat het nu allemaal om. Kijkend naar het spel en de resultaten van de Bussumers de afgelopen maanden, heeft SDO een goede kans.

SDO speelde tegen Be Quick 1887 afgelopen zondag aanvankelijk slordig en keek al snel tegen een achterstand aan. De tegengoal leek de Bussumers wakker te schudden. Al snel trok SDO wat meer ten aanval en halverwege de eerste helft leek de ploeg al wat terug te doen, maar een kans van Theo Visser werd op het laatste moment toch gekeerd. Een paar minuten later was het wel raak toen Visser een toegekende vrije trap in de kruising schoot. SDO bleef daarna beter, al creƫerde het maar mondjesmaat kansen. Sterker nog: het had zelfs geluk dat keeper Rolf Hazelaar erg knap twee grote kansen van Be Quick 1887 kon stoppen.

Met lege handen

Na de rust zocht SDO meer naar de voorsprong. Het werd gesterkt door het gegeven dat concurrenten DEM en Hoogeveen tegen een achterstand aankeken. Toen Glenn Hemmers na een uur voetballen SDO op voorsprong zette, stond SDO virtueel boven aan de ranglijst. Het kreeg vervolgens nog een paar goede kansen op een derde treffer. Maar toen langzamerhand de berichten binnenkwamen dat Hoogeveen en DEM hun schade hadden hersteld en SDO alsnog een tegentreffer kreeg, was de hoop op een kampioenschap vervlogen.