Afbeelding
Foto:

Leg je mobiel iets verder weg bij extreme drukte

Hoge werkdruk? Zie je door de bomen het bos even niet meer op je werk? Het kan zomaar ineens gebeuren!

En vooral wanneer het plotseling gebeurt is dat niet altijd een pretje. En toch moet je door. Wat te doen in zo'n situatie? In de eerste plaats focus. Maak een schema voor jezelf van de zaken die eerst moeten en van de zaken die eventueel nog wat later afgewerkt kunnen worden. Kortom, maak allereerst een agenda!

Overleg

Bouw vervolgens voor jezelf in dat je deze week de lunchpauzes misschien iets korter moet houden dan normaal en de gesprekken met je collega's over voetbal, het mooie of slechte weer en andere zaken even achterwege moet laten. Overleg met je werkgever tijdig of eventueel overwerken (of eerder beginnen) tot de mogelijkheden behoort en dat je die extra gewerkte uren later weer inruilt voor bijvoorbeeld een halve of hele vrije dag.

Mailbox

Daarnaast is het wellicht zinvol om in een periode van extreme drukte je mobiel net even iets verder weg te leggen, niet elke tien minuten je mailbox te openen en je Facebookaccount even te laten voor wat het is. Het leidt alleen maar af. Mocht je dan toch tot de conclusie komen dat je door de bomen nog steeds het bos niet kunt ontdekken, overweeg dan een collega in te schakelen die een of meerdere van je taken over kan nemen.