Svetlana en Sophia geven een danscursus.
Svetlana en Sophia geven een danscursus.

Culturen met elkaar in contact brengen

BUSSUM De vrijwilligers van de jaarlijkse WereldBBQ zijn alweer druk met de eerstvolgende editie. Het festijn wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden en valt op zondag 23 juni.

Bij de barbecue kan iedereen voor een klein bedrag - 1 of 2 euro - bijzondere gerechten proeven van over de hele wereld. Het festival is ooit in het leven geroepen om de diverse culturen met elkaar in contact brengen en elkaar beter te leren kennen. De gedachte is dat als je elkaar kent, het ook makkelijker en prettiger wordt om met elkaar samen te leven.

Eerder edities lieten al zien dat de WereldBBQ aansluit bij een behoefte. Zo groeit het aantal bezoekers. "Het is echt een buurtfeest en iedereen is welkom. Dit jaar hebben we meer dan 20 verschillende kraampjes met hapjes, livemuziek, kinderspelletjes, springkussens en een bar."
Dit jaar zal er ook voor het eerst een cultuurpodium aanwezig zijn waar je iets kunt leren over de cultuur van de ander.

Hapjes van 20 kramen, muziek, springkussen en cultuurpodium

Elk half uur starten er lessen die een kwartier zullen duren. Er zal een Turkse, Arabische en Indonesische taalcursus zijn. Verder wordt er een internationale dansworkshop gegeven door Svetlana van Meurs en haar dochter Sophia. Ze zal Nederlandse, Braziliaanse, Spaanse, Russische, andere internationale dansen en buikdansen tonen. Svetlana is geboren in Oezbekistan waar de mensen veel op straat dansen. Haar motto is: 'Dansen maakt je fit en geeft je energie'.

De WereldBBQ wordt gehouden op zondag 23 juni van 14.00 tot 19.00 uur op de Groene Long aan de Ceintuurbaan in Bussum.