Eerst droog en vrij zacht, daarna koeler en wisselvallig

Het blijft halen en brengen in deze koele meimaand. Eind deze week leeft het voorjaarsweer enigszins op dankzij een zwakke uitloper van het Azorenhogedrukgebied. Het blijft enkele dagen vrijwel droog en vrij zacht. Zaterdag waait de wind uit de koele noordwesthoek. Vanaf zondag neemt de kans op neerslag toe als een depressie het Noordzeegebied bereikt.

Donderdag en vrijdag

Donderdag schijnt de zon geregeld. Er ontstaan daarbij enkele stapelwolken, maar het blijft droog. Het wordt circa 20 graden. Er staat een matige zuidwestenwind. Ook vrijdag wordt een mengelmoes verwacht van zonneschijn en wolken. Slechts heel lokaal kan een lokale bui tot ontwikkeling komen. Er waait een matige westenwind. Het wordt in de middag 19 graden.

Het weekeinde

Ook zaterdag is de wind matig van kracht, die dan ruimt van west naar noordwest. Het is dan met een maximum van 16 à 17 graden wederom koeler. Nu en dan schijnt de zon. Er is een kleine buienkans. In de loop van zondag komt er stilaan meer bewolking met daarbij een toenemende kans op wat regen. De westenwind trekt iets in kracht aan. Het wordt 17 graden.

Weetje

In een gemiddelde meimaand wordt het op 10 dagen meer dan 20 graden. In deze mei op 2 dagen tot dusver. Er komen deze week nog één of twee bij. In mei 2017 en 2018 gebeurde dat resp. op 17 en 21 dagen. Vorig jaar werd het op 13 dagen al meer dan 25+. In 1983 werd in dat jaar pas op 31 mei de 20 graden overschreden. Daarop volgde een zeer warme zomer.