De rondjes worden rond de vesting gelopen.
De rondjes worden rond de vesting gelopen. Foto: Bob Awick

Bijna 800 deelnemers aan Wallenloop

NAARDEN De 36ste Wallenloop zit erop. Bijna 800 deelnemers renden hun rondjes over de wallen van de Vesting. Een record sinds de start van dit evenement, dat wordt georganiseerd door Tempo AV uit Bussum. Er was ook veel jeugd op de been dit jaar. Bijna 200 kinderen deden mee aan de SKBNM-KidsRun. De jongste deelnemer was vier jaar. De oudste die dit jaar meeliep was 76 jaar.

"Het was echt een perfecte dag om te lopen", aldus Ingrid Drost van Tempo AV. Vorig jaar was het bloedheet en toen lieten veel lopers verstek gaan. Nu was er een recordaantal deelnemers en dat gaf echt een kippenvelmoment bij de massastart. Het loopevenement stond dit jaar in het teken van twee verschillende goede doelen. De lopers konden aangeven voor welke van de twee ze hun rondjes zouden gaan lopen: de Reddingsbrigade Naarden of Muziekvendel Nardinc. Verder waren er nog diverse individuele lopers en groepjes die voor hun 'eigen' goede doel liepen. Zo haalden de lopers van Vivium Zorggroep met een kleine 50 deelnemers zo'n 25.000 euro op. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de zorg voor hun cliƫnten. De opbrengst voor de twee goede doelen van Tempo AV was in totaal 3.000 euro, mede dankzij een flinke bijdrage van hoofdsponsor Baar Advies.

De vier kilometer, ofwel een rondje, was de meest populaire afstand. Hier deden ook de lopers van StartToRun van Tempo AV aan mee. De groep van vijftig man was in maart gestart met lopen. "Een mooie prestatie", aldus Ingrid. De ouderen konden kiezen uit vier afstanden: een, twee, drie of vier rondjes rondom de vesting. De langste afstand die zondag kon worden afgelegd, 14,5 kilometer, stond gelijk aan 4 rondjes. De kleintjes die meededen aan de SKBNM KidsRun liepen een kilometer. Deze KidsRun, met bijna 200 deelnemers, wordt ook steeds populairder. Een groot deel van de kleine lopertjes was afkomstig van de SKBNM. Volgens Tempo AV blijkt daaruit wel dat kinderen het heel leuk vinden om te doen en hier ook in gestimuleerd worden door de kinderopvang.