Van de lezers

Ook reageren op het nieuws? Mail naar redactie@bussumsnieuws.nl of redactie@naardernieuws.nl of redactie@muidernieuws.nl.

Winkelleegstand
Dat Bussum volgens de provincie de meeste winkelleegstand van heel Noord-Holland zou hebben, zoals ik las in deze krant, is totale onzin. Die mening deel ik volledig. Goed dat de gemeente hiertegen in het geweer is gekomen. Wat ikzelf ook heb gemerkt is dat er juist veel leuke winkels en horeca zaken bij zijn gekomen. Hier en daar staan nog wat winkelpanden leeg, maar dorpsmanager Ellen van Vossen doet haar best om ook deze panden ingevuld te krijgen.
Alleen voor de grote zaken op de Landstraat (voorheen Scheer en Foppen en Harense Smid) blijkt moeilijker een geschikte bestemming te vinden. Misschien iets voor BCC of Expert? Zo'n zaak missen we echt in Bussum. De Nieuwe Brink kan zeker een opknapbeurt gebruiken. Waarom duurt dit zo lang?
Zelf winkel ik graag in Bussum. En als ik met mensen van buiten de regio het centrum van Bussum bezoek zijn ze enthousiast en vinden ze het winkelhart 'verrassend'. Het rapport van de provincie kan dus de prullenbak in. Dat de gemeente bij Scapino woningen wil bouwen vind ik een goede zaak. AH Veerstraat kan best uitgebreid worden. Kan Scapino verhuizen naar de Landstraat?

Ilse van Leeuwen, Naarden


Koningsdag
Koningsdag werd gevierd in Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint-Maarten. Nederlanders en overzeese eilanden zijn opgefleurd met oranje en vieren die dag feest. Het is een spektakel. Maar ik moet eerlijk zijn dat mijn betrokkenheid met die dag niet zo groot is, zoveel heb ik niet met het Koningshuis en de koninklijke familie en daar begint toch deze feestelijke dag mee. Natuurlijk was zaterdag 27 april 2019 Amersfoort het stralende middelpunt van Koningsdag. Ook was het een dag met klagende horecaondernemers in Bussum en met veel minder bezoekers dan waarschijnlijk verwacht. Horecaondernemers in Bussum die een terras buiten hadden staan waren zichtbaar verrast dat het publiek wel zo'n 50% minder was dan de jaren ervoor. Wellicht was dit alleen een Bussumse kwaal en zorgde de regenachtige dag voor minder bezoekers. Andere steden of dorpen waren voor mij natuurlijk slecht te beoordelen. Het was een dag vol feesten, maar vooral van overpeinzing.

Ton Wurtz, Bussum