Afbeelding

Peter Holt

63 jaar, directiechauffeur en
reclameman, woont in
Muiderberg sinds 2004

Waar ben je druk mee?
"Ik rij mensen uit de media rond door Nederland en heel Europa. Voorheen deed ik dit ook voor Universal en ik ben lang de privéchauffeur van een minister geweest. Ik rij ook voor de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging. Wie ik in de auto heb? Dat mag ik niet zeggen."

Jouw favoriete passagier?
"Dat was zangeres Amy Winehouse. Ik heb heel veel met haar gereden door heel Europa. Ik ben voor meer dan 400 bekende mensen chauffeur geweest. Ze zijn heel senang in mijn auto; zeker 80 procent valt in slaap."

Een vrije dag?
"De hond uitlaten en daarna uit met mijn vrouw Viola Holt. Dan gaan we wat eten bij Hamdorff in Laren of wat drinken bij Moeke Spijkstra in Blaricum."

Je speelt ook gitaar?
"Samen met jeugdvriend Joop Caspers zijn wij De Gitaristen. We traden met Koningsdag op bij het Rechthuis in Muiderberg en dat willen we deze zomer vaker doen. Vaak zingt Anita Heijlker - bekend van de Dolly Dots - met ons mee."

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Voor een wit broodje met Alaska zalm. Ik heb jaren in Mexico gewoond en had daar een restaurant. Een vriend van mij bracht daar zijn zelfgevangen zalm heen. Wat was dat smullen!"

Wat zou je doen met een miljoen?
"Het huis afkopen en lekker blijven werken en gitaar spelen. Misschien een beetje reizen - ik vlieg niet meer - maar bijvoorbeeld met de trein naar Cannes in Frankrijk, de plek waar ik ruim 30 jaar geleden mijn vrouw heb leren kennen."

Een dag de burgemeester?
"Een sterkere vuist maken richting Amsterdam, anders worden we overvleugeld."