Opvallend veel oplichters aan de deur gesignaleerd

GOOISE MEREN Er lopen de afgelopen weken opvallend veel oplichters langs de deuren. Dat meldt de politie. Bewoners worden gewaarschuwd.

Vaak gaat het om dezelfde twee daders. Twee netgeklede mannen van tussen de 40 en 50 jaar gaan langs deuren en proberen met een smoes bij mensen binnen te komen. Ze hebben als doel om waardevolle spullen te stelen. Soms lukt dat en nemen ze geld of sieraden mee. De oplichters slaan vaak toe bij mensen van zestig jaar en ouder. Agenten roepen bewoners op om op te letten, niet zomaar voor iedereen de deur open te doen en alert te zijn op smoesjes. Als er oplichters aan de deur komen, mag altijd 112 worden gebeld.


Man betrapt met nepkleding

NAARDEN Agenten hebben afgelopen week tijdens een verkeerscontrole in Naarden een 37-jarige Huizer opgepakt die een grote partij namaakmerkkleding in zijn auto had.

In de woning en de schuur van de man werd bij nader onderzoek vervolgens nog veel meer namaakmerkkleding aangetroffen. De man werd betrapt tijdens een verkeerscontrole. In de bus van de man troffen agenten een berg nepmerkkleding aan. De Huizer is ter plaatse aangehouden en de kleding en de bus zijn in beslag genomen.