Afbeelding
Foto: Picasa

Een uitgelezen boek

De bodem van Noordholland

In 1961 verscheen de bodemkaart van Nederland, de 'Nebokaart'. Het veldwerk ervoor werd al in 1952-1954 uitgevoerd. Hier gaat het dus over de situatie van bijna 70 jaar geleden.

Dit boek geeft gedetailleerde informatie bij de kaart van de provincie Noordholland. De kaart, uitgevouwen 66 bij 55 cm groot, schaal 1: 200.000, en kaart met de Legenda, beide in kleur, zijn los bijgevoegd. Het gebonden boek, 193 pagina's, geeft een beschrijving van de bodemvorming en de landschappelijke en bodemkundige beschrijving van de verschillende soorten landschappen en streken in de provincie. Hieronder is het heuvelgebied in het zuidoosten van de provincie, beter bekend als het Gooi. Het boek telt 79 zwart-wit foto's en tekeningen/kaartjes. Voor deze uitgave uit 1974 van de Stichting voor Bodemkartering in Wageningen, werden een aantal nieuwere gegevens in de tekst verwerkt. Op de afbeelding het Gooi op de bodemkaart.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor 15 Euro. Mail of bel Oosterom:
oosteromnc@gmail.com
of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretaniƫ.