Haastige reiziger ontsnapt net aan aanrijding

BUSSUM Een haastige reiziger is zaterdagmiddag bij station Naarden-Bussum op het nippertje ontsnapt aan een aanrijding. Dat meldt de treinverkeersleiding van ProRail op Twitter.

De reiziger klom over een al gesloten spoorboom vlak bij het station om de trein nog te kunnen halen. Op het perron was een andere trein echter al vertrokken, de reiziger ging er maar net voor langs.

De machinist is vermoedelijk flink geschrokken, zo meldt ProRail. De man werd opgevangen.


Duizenden euro's voor Bussumse en Naarder clubs

NAARDEN/BUSSUM Zes Bussumse en acht Naarder clubs kunnen rekenen op een extraatje van enkele duizenden euro's van de Vriendenloterij. Al met al gaat het om een bedrag van 32.035 euro.

De clubs ontvangen het geldbedrag omdat leden voor hun club meespelen met de loterij. De helft van elk lot waarmee ze meespelen gaat meteen naar de clubkas. Met het geld kunnen de clubs onder meer een veld aanleggen of het clubhuis opknappen.

Van alle Bussumse clubs ontvangt Drum- en Showband ViJos het meest: 5.393 euro. Van alle Naarder clubs ontvangt voetbalclub NVC met 8.350 euro het meest.

Voor heel Nederland wordt 5,3 miljoen euro vergeven.


Honkbaltop komt naar HCAW

BUSSUM De hele top-4 van het Nederlands honkbal geeft komend weekend acte de présence op het Charles Urbanus-toernooi van HCAW.

Naast de Bussumse honkbalhoofdklasser doen landskampioen Curaçao Neptunus, L&D Amsterdam Pirates en Twins Oosterhout mee. HCAW trapt het evenement vrijdag zelf af met een treffen tegen L&D Amsterdam Pirates.