Loslopende hond jaagt schapen de dood in

BUSSUM Een loslopende hond heeft afgelopen weekend in zanderij Crailoo twee schapen gebeten en opgejaagd. De schapen, die in het water lagen, werden gevonden door voorbijgangers.

Een aangeslagen schaapherder Rozenn Le Buhan vertelt dat deze schapen vorig jaar geboren zijn en de wintermaanden op deze plek doorbrengen. "Je doet je best om alles gezond te houden en hoopt dat ze jaren mee kunnen lopen met de kudde. En dan dit..."

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat loslopende honden schapen de dood injagen. Vorig jaar verloor het Goois Natuurreservaat ook al meerdere schapen op deze manier. Volgens beheerder begrazing en veeverzorging Johan Griffioen kan het onmogelijk een wolf geweest zijn. "Een wolf jaagt zijn prooi nooit het water in, en dat is hier wel gebeurd. Verder zijn er nergens sporen of uitwerpselen gevonden die duiden op een wolf."

Honden wel welkom

In bijna alle natuurgebieden van het Goois Natuurreservaat zijn honden van harte welkom, omdat het belangrijk is dat iedereen van dit fantastische natuurgebied kan genieten. Maar het Goois Natuurreservaat wil alle hondenbezitters oproepen om hun honden in gebieden waar gegraasd wordt aangelijnd te houden. Bij de ingang van elk gebied staat op borden duidelijk aangegeven of honden aangelijnd moeten worden of vrij los mogen lopen.


Stroomstoring legt even alles plat

REGIO Een korte stroomstoring heeft afgelopen vrijdag even een deel van het Gooi platgelegd. Ook Bussum en Naarden hadden er last van.

De stroomstoring begon even voor negen uur door een uitgevallen hoogspanningsstation van Tennet in 's-Graveland. Waarom het station ermee stopte. wordt nog onderzocht.

Net wat meer dan een half uur lang was er nergens stroom. Dat zorgde er onder meer voor dat het spoorverkeer stil viel, winkels noodgedwongen hun deuren moesten sluiten en ook mobiele telefonie even niet mogelijk was. Rond half tien waren de problemen weer opgelost.