Raadsvragen over krappe huurwoning-markt

GOOISE MEREN Hoe staat de markt van sociale huurwoningen ervoor? Dat vraagt 50PLUS aan het gemeentebestuur. De raadspartij heeft grote zorgen nu het slechte geluiden hoort uit de samenleving.

50PLUS noemt het vinden van een sociale huurwoning binnen de gemeente Gooise Meren 'nog steeds bijna utopisch'. De partij baseert zich op gesprekken met bewoners. "Gezinnen met kinderen wonen in te kleine woningen en je ziet inwoners na bijvoorbeeld een scheiding, uit nood, met de kinderen bij (groot)ouders intrekken. 'Uitvliegen' op eigen kracht is voor de Gooise jeugd nagenoeg onmogelijk en thuis blijven wonen is vaak de enige optie", zo stelt de politieke partij. De lokale markt van huurwoningen zit al langer op slot. 50PLUS wil nu van het gemeentebestuur weten hoeveel woningen van het huuraanbod worden toegewezen aan bewoners van Gooise Meren zelf en hoeveel van die woningen naar mensen van buiten de gemeente gaan.

De vragen moeten nog worden beantwoord.


Bewoners willen geluidsscherm

WEESP Bewoners van Leeuwenveld zien liever vandaag dan morgen nog een geluidsscherm langs het spoor komen om geluidsoverlast tegen te gaan. Ze zijn een petitie gestart die al meer dan honderd keer is ondertekend.

De bewoners stellen dat de grenswaarden voor het spoorgeluid op meerdere plekken binnen hun wijk fors wordt overschreden. Daar wordt volgens hen niets aan gedaan. "Plaatsing van geluidsschermen op korte termijn wordt door de gemeente Weesp gezien als een niet-rendabele investering en is vooralsnog gepland voor in 2027", stellen ze.

De bewoners menen dat de aanleg naar voren moet worden geschoven. Nog negen jaar wachten is volgens hen onacceptabel.