Muiderslot weer start en finish Muiderslotloop

MUIDEN Het Muiderslot is vrijdag start- en finishplek voor de 33ste Muiderslotloop. Deze prestatieloop van tien kilometer is inmiddels vaste prik op de eerste vrijdagavond in september.

De organisatie, in handen van de Muider IJsclub Eendracht, verwacht tussen de 200 en 300 deelnemers. Bij mooi weer trekt de loop altijd meer deelnemers. Wie nog mee wil doen kan zich tot een kwartier voordat de eerste lopers, in dit geval wandelaars, van start gaan nog inschrijven. Dat kan op de binnenplaats van het Muiderslot.

Het parcours gaat via het oude stadsdeel van Muiden, langs de Naardertrekvaart naar het buurtschap Hakkelaarsbrug en vanuit daar richting Muiderberg. Via de Kerk aan Zee in Muiderberg gaat het parcours gedeeltelijk langs de oude Zeedijk en via de Noordoostpolder worden de laatste meters afgelegd richting de finish bij het Muiderslot. Wie graag mee wil doen maar niet kan of wil hardlopen, kan het parcours ook wandelend afleggen. Wandelaars moeten om 18.30 uur aan de start verschijnen; de lopers, onderverdeeld in drie categorieën, horen om 19.15 het startsein.


Eerste editie 'Muiderberg met Locals'

MUIDERBERG Voor wie kennis wil maken met het 'lokale' Muiderberg kan zaterdag tijdens Swing op De Brink een tour maken door Muiderberg met locals als gidsen. Het idee komt onder meer van Jort van Sisseren.

De tocht duurt ongeveer een uur en start op De Brink. Via de Oranje Nassauschool, Badhuislaan, De Rijver, het strand en de kerk zijn de deelnemers weer om 15.00 uur terug als het muziekspektakel zelf losbarst. Jort kwam zelf twee jaar geleden in Muiderberg wonen en kende het dorp alleen van de radio als 'knooppunt Muiderberg'. Hij beschrijft Muiderberg als een verborgen parel die wel meer bekendheid als mooi en leuk woondorp kan gebruiken. Volgens hem is een verhaal van de locals vele malen leuker dan een verkoopbrochure. Als deze eerste editie een succes is, volgen er meer.