De burgemeester is zelf een fanatiek hockeyer, maar stapte voor deze keer in de boot.
De burgemeester is zelf een fanatiek hockeyer, maar stapte voor deze keer in de boot. Foto: Jan-Willem Henfling

De burgemeester mocht eerst sturen, daarna roeien

NAARDEN De roeitocht van burgemeester Han ter Heegde rondom en door de Vesting had geen officieel tintje, maar was een spontane actie van een van de leden van de roeivereniging.

Tijdens de roeitocht in de wherry, die ongeveer anderhalf uur duurde, kon de burgemeester wel en passant de vestingwerken inspecteren, maar het was vooral een sportief en gezellig uitje. Onder toeziend oog en deskundige leiding van Jan Edelman (93) en Dick de Graaf (70) kreeg Ter Heegde het roer in handen. Na een uurtje had hij dat wel 'gezien' en wilde hij graag zelf roeien. De tocht ging onder meer door de Binnenvesting en via de Zeepoort naar buiten. Via een rondje Fort Rondom keerde het gezelschap terug naar de Loods. Daar ontving Ter Heegde eerst wat instructies, waarna hij de roeiriemen ter hand nam.

Volgens de organisator van dit alles, Jan-Willem Henfling, was de burgemeester een snelle leerling. De eerste brug stuurde hij nog wat onwennig, maar daarna kreeg hij de smaak te pakken. Ook het roeien ging hem goed af.