Poging twee voor renovatie brug

NAARDEN De gemeente gaat opnieuw aan de slag met de plannen om de brug over de Oud-Blaricumerweg te renoveren. Er ging van alles mis, waardoor het project tijdelijk in de ijskast werd gezet.

Er komt nu dus een nieuwe poging om het pijnlijke dossier nieuw leven in te blazen. Om te zorgen dat er niet weer fouten gemaakt worden, is een politiek thema-uur ingelast op woensdag 17 oktober. Dat is het moment waarop de nieuwste plannen worden gepresenteerd. Het gaat om het renoveren van de boogbrug met een ander type constructie én het presenteren van diverse varianten van de twee naastgelegen fietsbruggen.
De nieuwe constructie moet leiden tot een langere levensduur van de brug. Verder valt er nog heel wat te kiezen: de fietsbruggen kennen acht varianten. Tijdens het thema-uur wordt dit allemaal gepresenteerd en uitgelegd.

Dat alles fout ging met de renovatie in 2016/ 2017 was te wijten aan alle betrokken partijen, zo bleek uit extern onderzoek naar het proces. Zowel de aannemer, de gemeente als de bouwbegeleider hadden allemaal hun werk beter moeten doen.
Al met al leverde het ruim 6 ton aan kosten op zonder dat het werk af kwam. Het bleek bijvoorbeeld dat de historische bouwtekeningen niet klopten met de werkelijkheid, dat de constructie afweek en dat berekeningen voor de fundering opnieuw moest.