Afbeelding
Foto: Ruud Baan

Frits Sissing

Tv-presentator, dagvoorzitter, spreker, 55 jaar, woont 2,5 jaar in Bussum, daarvoor tien jaar in Naarden

Waar ben je druk mee?
"Met het tv-programma 'Tussen Kunst en Kitsch' waarmee we ons 35ste seizoen ingaan. Komende vrijdag ben ik voorzitter bij het evenement Tedx Gooise Meren in Spant."

Welke Ted Talk tip jij?
"De talks van Rita Verdonk en Ghislaine Dings. Beide dames hebben een grote verandering ondergaan in hun werkzame leven. Daar gaat inspiratie van uit. Zelf heb ik dit ook meegemaakt. Ik was marketeer bij Red Band, van de rolletjes snoep, en daarna ben ik voor de tv gaan werken en mijn droom achterna gegaan."

Wat zou je doen met 100 euro?
"Borrelen bij Goesting en eten bij Nobel in de Kapelstraat."

En een miljoen?
"Mijn hypotheek aflossen en op reis gaan. Naar New York met de kinderen en nog andere landen bezoeken zoals Vietnam en Costa Rica voor de mooie herinneringen."

Wat kijk je graag?
"Dramaseries zoals 'Klem' en 'Ik weet wie je bent'."

Welke muziek luister je?
"Musicals, soul, r&b. Sinds het programma 'Maestro' luister ik ook vaker klassieke muziek."

Beste vondst tijdens 'Tussen Kunst en Kitsch'?
"Een bierglas waarvan de eigenaresse dacht dat het niet veel waard was. Het glas bleek uit 1599 te komen en een waarde van 85.000 euro te hebben. Die opnames blijven altijd verrassend."

Goed gesprek?
"Met Mark Rutte."

Een dag de burgemeester?
"Dan wordt de Kapelstraat autovrij en komen daar nog veel meer horecagelegenheden. Een echte horecastraat vol met gezelligheid en drukte in het weekend. Zo leuk dat we voor de gezelligheid niet meer naar Amsterdam hoeven."