Doodmoe van wachten op Tergooi

GOOISE MEREN Burgemeester Han ter Heegde wil snel een antwoord op de vraag of er bepaalde zorgtakken van het Tergooiziekenhuis behouden kunnen worden als het Blaricumse ziekenhuis straks vertrekt. Hij gaat de druk opvoeren. "We willen weten waar we aan toe zijn."

Het Blaricumse Tergooiziekenhuis is nu nog een volwaardig ziekenhuis waar je voor veel zaken terecht kunt. Een groot deel van de zorg gaat over enkele jaren verplaatst worden naar Hilversum, waar gebouwd wordt aan een veel groter ziekenhuis. Bewoners van Gooise Meren, maar ook Huizen, Laren en Blaricum, vrezen straks veel verder te moeten reizen voor ziekenhuiszorg. De angst wordt gedeeld door de politiek. Het was een jaar geleden reden voor de burgemeesters om aan de bel te trekken. "We hebben gesprekken met het ziekenhuisbestuur gevoerd en voorstellen gedaan om onder meer de ouderenzorg te behouden, maar ook andere takken van zorg. Al onze punten werden aangehoord, maar men gaf aan eerst de nieuwbouw verder te willen bekijken en pas daarna de herbestemming van het oude gebouw. Maar we horen niks meer." De burgemeester vreest straks voor een voldongen feit te komen staan. "Dat moeten we voorkomen."


Boos over plan Crailose heide

GOOISE MEREN Not amused. Zo reageert het bestuur van de gemeente Gooise Meren over de plannen van de gemeente Hilversum voor een weg over de hei rond Crailo. Het plan heeft Gooise Meren onaangenaam verrast, verklaarde wethouder Barbara Boudewijnse na vragen van de raad.

Gooise Meren is fel tegen het plan om een drukke weg te maken over de hei. Dat heeft zij, samen met de boosheid over de gepresenteerde visie, te kennen gegeven aan Hilversum. De weg zou na de herontwikkeling van Crailo moeten gaan lopen over de hei naar het Hilversumse Media Park. Hoewel eerder werd ontkend dat de weg er zou komen, bleek de weg toch te staan op de door Hilversum gepresenteerde visie voor het Media Park. Het zou gaan om een openbare weg, of zelfs een shuttleroute of kabelbaan. Wethouder Boudewijnse heeft direct Hilversum gebeld en kreeg te horen dat er 'vooralsnog' geen plan was. Maar gerust bleek niemand erop.