Maatregelen overlast Keverdijk

NAARDEN Bewoners van de Keverdijk hebben te veel last van overlast. Recent is bekend geworden dat de wijk meer dan andere plekken in de gemeente te maken heeft met problemen door hangjongeren en woninginbraken. Het gemeentebestuur komt met een heel pakket aan maatregelen om de leefbaarheid te vergroten.

'Integrale samenwerking' is het toverwoord; inwoners dus actief betrekken bij wat er speelt in de buurt en samen de schouders eronder zetten. Het betekent veel overleg met inwoners, politie, huurcorporaties, jeugdwerkers, gemeente, boa's, en andere betrokkenen. Maar liefst 40 bewoners hebben aangegeven zich actief in te willen zetten voor de ontwikkeling van de wijk. Er volgt in het najaar een bewonersbijeenkomst waarin de plannen uitgelegd worden. Concreet betekent het dat de gemeente een app lanceert voor inwoners om te zien welke professionals er allemaal bij betrokken zijn.
Verder komt er een wijkschouw met een ex-inbreker, er wordt gewerkt aan verlichting in donkere steegjes, inwoners krijgen een brief met preventietips en er komt informatie over kozijn- en deurbeveiliging. Op het punt van overlast van hangjongeren komt er een gedooghangplek in samenspraak met de jongeren, buurtvaders worden ingezet om te bemiddelen, jongerenwerkers gaan individueel coachen en ook de bewoners kunnen werken aan hun weerbaarheid door trainingen te volgen.