Afbeelding
Foto: Jaap van Hassel

Bouw afgebrande woonboerderijen Naardermeer volgend jaar

NAARDEN De herbouw van de twee woonboerderijen die vorig jaar in de nacht van 6 op 7 juli na een blikseminslag volledig werden verwoest laat nog even op zich wachten. De voorbereidingen zijn al wel in gang gezet. Verwacht wordt dat de bouw in het voorjaar van 2019 van start kan gaan.

Dat laat Natuurmonumenten, de eigenaar van de twee woonboerderijen, in een reactie weten. Ze zijn druk bezig met de voorbereidende werkzaamheden zoals het opruimen van de brandschade en het regelen van de vergunningen voor de nieuwbouw.

Een jaar na de desastreuze nacht staan de restanten van de woonboerderijen er nog hetzelfde bij. De hoge hekken voorkomen dat voorbijgangers het terrein oplopen. De bewoners van Naardermeer 17 wonen al zo'n jaar in een portakabin pal naast hun verwoeste woning. Zij hebben direct na de brand ook te kennen gegeven hier terug te willen keren als er een nieuwe woning wordt gebouwd.

Herbouw in dezelfde stijl

De nieuwe woonboerderijen worden in dezelfde stijl gebouwd als de boerderijen die er stonden. Wel worden ze aangepast aan de huidige bouweisen en vindt er een moderniseringsslag plaats. Er komt in ieder geval betere isolatie, waaronder dubbel glas. Dit najaar wordt er door Natuurmonumenten een informatiebord geplaatst bij zowel Naardermeer 17 als Naardermeer 15.