Voorlopig geen schop in grond bij Gooische

BUSSUM Er gaat voorlopig nog geen schop in de grond voor de herinrichting van het terrein van de Gooische Hockey Club aan de Bussumse Meerweg. Een woordvoerder van de vereniging verklaarde dat dinsdag tijdens een spoedzitting bij de Raad van State.

Hij stelde dat de vereniging niet het risico wil lopen dat de Raad van State het project afblaast terwijl de herinrichting al is gestart. Een buurman van de club vroeg de Raad om schorsing van het bestemmingsplan waarmee de herinrichting mogelijk wordt gemaakt. Ook de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten vroeg aanvankelijk om schorsing, maar zag daar op het laatste moment vanaf.

Beide verenigingen hebben onlangs overleg gevoerd. Volgens de woordvoerder van de hockeyclub is de verwachting dat Natuurmonumenten zijn bezwaren tegen de herinrichting laat varen. Natuurmonumenten zette vraagtekens bij de herinrichting vanwege de bouw van het nieuwe clubhuis. Dat kan voor verstoring van de grondwaterstand zorgen en droogte veroorzaken bij het groen rondom de club. Die vrees is blijkbaar weggenomen. Als er al sprake is van een verstoring, dan zal dat volgens een woordvoerder van de gemeente alleen plaatsvinden tijdens de bouw van het clubhuis. Na de bouw herstelt de grondwaterstand vanzelf weer. De buurman handhaaft wel zijn bezwaren.

5


Laurentien in Bussum

BUSSUM Prinses Laurentien komt donderdag 6 september naar De Koningskamer en opent daarmee het nieuwe seizoen van deze lezingenreeks. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.koningskamer.nl en bij Boekhandel Los in Bussum.